Senyalització

La senyalització és un dels elements propis del servici que regula l'estacionament limitat: senyalització vertical (senyals que informen de l'inici i fi de la zona d'estacionament regulat i de l'horari) i senyalització horitzontal (marques vials de color blau).

mas informacion
Funcionament

El servici d'Ordenació i Regulació de l'Aparcament a la Via Pública a València és una solució de mobilitat urbana la finalitat de la qual és facilitar una millor circulació dels vehicles per la ciutat i compartir les escasses places d'aparcament disponibles entre el nombre més gran possible de veïns i visitants de València. El correcte ús d'este servici públic té com a conseqüència principal una millora en la qualitat del medi ambient de la ciutat i de les vides de les persones, però també, per exemple, a les zones comercials o administratives hi facilita l'accés a les persones que necessiten comprar o realitzar diverses gestions en un temps limitat.

Qualsevol persona pot aparcar a les places regulades. A València hi ha dos tipus de zona d'estacionament, la zona blava on es fa necessària l'alta rotació de vehicles aparcats al carrer a causa del caràcter comercial o administratiu de la zona, i la zona taronja on la falta d'alternatives d'aparcament fa necessària la regulació de les places al carrer per a proporcionar un ús preferencial al resident de la zona. Les places regulades poden ser identificades per mitjà de la pintura del paviment o per mitjà dels senyals verticals que delimiten la zona regulada. A la zona blava està permesa l'anul•lació de denúncia sempre que el motiu d'esta siga haver tret tiquet d'aparcament i haver excedit el temps màxim d'estacionament indicat durant un temps màxim de 60 minuts, des de l'acabament de l'hora que figura en el tiquet caducat.

L'Ordenança Reguladora d'Estacionament Limitat de Vehicles a la Via Pública dedica una part explícitament a les places d'aparcament per a vehicles que transporten persones afectades amb algun tipus de discapacitat.

El/la controlador/a de l'O.R.A. serà el/la responsable de regular el perfecte compliment d'estacionament a la zona de la seua competència. El personal encarregat de controlar la zona a la via pública, que hi ha emplaçada des de la placa d'inici de zona fins a la placa de fi de zona ORA, regula el compliment del perfecte estacionament a la dita via, en tots els àmbits.
Dornier Avda. Aragón nº25, entresuelo. 46010 Valencia. | Tel. 963 93 15 46 | oravalencia@empark.es
Inici | Funcionament | Pla | Atenció al Ciutadà | Preguntes Freqüents | Avís legal | Política de Privacitat | Política de cookies